Una delegaci?de la UAB visita Marr鄎ueix per fomentar la col穕aboraci?amb el Marroc

Delegaci?UAB al Marroc

La visita va tenir lloc entre els dies 18 i 21 de juny, a Marràqueix i la Vall del Zat, als peus de la Serralada de l’Atles, en el marc del projecte europeu Geoparks, liderat pel Departament de Geologia de la UAB.

02/07/2018

La rectora de la UAB, Marga Arboix, els professors del Departament de Geologia, Antoni Teixell i José Luis Briansó, i el professor del Departament d’Economia i d’Història Econòmica, Ricard Esparza, van visitar el Marroc amb l’objectiu d’impulsar la transversalitat de coneixement en els projectes participats per la UAB.
 
La visita al Marroc ha permès mostrar la implicació de la UAB en aquells projectes en que la UAB busca posicionar-se com a pionera en la cooperació internacional des de la perspectiva europea, especialment pel que fa al nord d’Àfrica, regió amb la qual la UAB ha tingut tradicionalment una forta presència i que es vol impulsar encara més de cara al futur.
 
La delegació de la UAB, liderada per doctora Arboix, va reunir-se, en aquest context, amb el rector de la Universitat Cadi Ayyad (UCA), institució líder al Marroc, per tal de fomentar la col·laboració entre les dues universitats. Una delegació de la UCA visitarà la UAB en els propers mesos per tal de concretar accions conjuntes entre les dues institucions.
 
El projecte Geoparks, ara ja en la seva fase final, ha permès el desenvolupament d'un seguit d'iniciatives per estudiar el potencial de la vall del Zat, als peus de la serralada dels Atles, com a ubicació potencial per a la creació d'un geoparc, seguint el model europeu i avalat per la UNESCO, com els existents a Catalunya, però adaptant-lo a les característiques d'aquesta regió nord-africana. Els estudis duts a terme per la UAB, i en col·laboració amb tot el consorci del projecte, permetran establir les bases per a la possible creació d'aquest geoparc al Marroc, el primer al país.

 

Not韈ies relacionades

Totes les not韈ies