Nova edici?del workshop “M鑤odes r鄍ids i automatitzaci?en microbiologia aliment鄏ia”

Workshop MRAMA

Del 20 al 23 de novembre té lloc a la Facultat de Veterinària la 17a edició del workshop “Mètodes ràpids i automatització en microbiologia alimentària”, que pretén ampliar i difondre els nous mètodes de detecció i identificació dels microorganismes habituals en els aliments i en l’aigua.

19/10/2018

Amb una durada de quatre dies, el workshop compta amb ponències de prestigiosos experts nacionals i internacionals, sessions pràctiques en laboratori, tallers, taules rodones i una mostra amb l'exposició de més d'una desena d'empreses de microbiologia.

La conferència inaugural l’imparteix José Juan Rodríguez Jerez, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, qui oferirà una visió general sobre els mètodes ràpids i miniaturitzats i l'automatització en microbiologia.

Altre ponents que intervenen al workshop són Armand Sánchez Bonastre (Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB), que parlarà sobre la polymerase chain reaction (PCR) i la seqüenciació genòmica massiva aplicades a la seguretat alimentària; Pablo de Vicente López (Asociación Española de Normalización y Certificación-AENOR), que explicarà el procés de validació i certificació ISO 16140 per a mètodes ràpids de microbiologia; Glòria Sánchez Moragas (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos-IATA, CSIC), que impartirà una conferència sobre els virus de transmissió alimentària: rellevància i mètodes de detecció i Àngels Garcia Pascual (La Sirena Alimentación Congelada), que explicarà l’aportació del laboratori de microbiologia en un retailer d’alimentació congelada.

Com a conferenciants internacionals l’edició d’enguany comptarà amb la participació de Julio César Lamela Pérez , de l’Instituto Uruguayo de Normas Técnicas -UNIT- / Cooperativa Nacional de Productores de Leche -Conaprole-, Montevideo, Uruguai, que parlarà de la contaminació creuada en la indústria alimentària: aptitud bacteriana per persistir. Casos pràctics; Kurt Houf, de la Universitat de Gant, Bèlgica, que oferirà la conferència “Identificació i caracterització de patògens alimentaris: on encaixen MALDI i la genòmica?" i David Tomás Fornés, de Nestec, Centre de Recerca de Nestlé a Lausana, Suïssa, que explicarà els nous mètodes de referència ISO i mètodes alternatius. Impacte als laboratoris de microbiologia d’aliments.

L’últim dia de les jornades estarà dedicat a tallers pràctics. En aquesta ocasió sobre els perills microbiològics als sistemes APPCC; el frau alimentari als sistemes de certificació; l’ús dels recursos per a microbiologia predictiva disponibles a Internet i el programa d’assajos interlaboratoris com a indicador clau de qualitat.

També hi haurà dues taules rodones sobre el dia a dia del control microbiològic en la indústria, i la instrumentació, tendències de mercat i d'altres temes d'actualitat.

Complementen el programa d’aquesta edició diferents sessions en què les empreses presentaran els últims avenços tècnics per al sector.

El workshop MRAMA s'adreça a directors i tècnics d'indústries, consultories i laboratoris agroalimentaris, i d'altres sectors (microbiològic, clínic, farmacèutic, cosmètic, químic, mediambiental, etc.); inspectors veterinaris  i altre personal de l'administració; estudiants de grau i postgrau, personal tècnic i professors universitaris i personal d'altres centres de recerca.

XVII Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia alimentària (MRAMA)

 

Not韈ies relacionades

Identifiquen nous tipus de receptors de glutamat

Identificats nous tipus de receptors de glutamat

Un equip de recerca de l'IIB Sant Pau, la UAB, la UB i el CNRS publiquen un estudi a eLIFE que demostra que les dues famílies dels receptors d'aquest neurotransmissor presenten una organització molt més complexa del que es pensava i en redefineix la classificació, considerada definitiva des de fa més de 20 anys.
Llegir m閟

Totes les not韈ies