L'Associaci?Espanyola d'Hist騬ia Econ騧ica premia Jordi Maluquer

Jordi Maluquer

El catedràtic emèrit d'història i institucions econòmiques Jordi Maluquer ha rebut un premi per la seva trajectòria de l'Associació Espanyola d'Història Econòmica. Maluquer és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres i ha rebut nombroses distincions.

29/06/2018

Amb motiu de la celebració, a la Universitat de les Illes Balears, de la reunió plenària de l'Associació Espanyola d'Història Econòmica, el 7 de juny es va procedir a Palma al lliurament dels premis científics que concedeix l'entitat. El guardó més important, el Premi a la Trajectòria Acadèmica, va ser atorgat a Jordi Maluquer de Motes, catedràtic emèrit d'història i institucions econòmiques de la UAB.

Maluquer és expert en història econòmica i social de Catalunya i de les Antilles. Va ser vicerector de recerca de la UAB entre 1992 i 1994. És membre corresponsal de l'Academia de Historia de Cuba i ha estat assessor econòmic de diverses administracions. L'any 2016, va ingressar a la Reial Acadèmia de Bones Lletres.

Pel que fa a les distincions, va obtenir anteriorment el Premio Nacional d'Història d'Espanya de 1981, concedit pel Ministeri de Cultura; el Premi Joan Sardà Dexeus de 1998, atorgat pel Col·legi d'Economistes de Catalunya al millor llibre d'economia de l'any; i el Premi Jaume Vicens Vives 2014, amb el qual l'Associació Espanyola d'Història Econòmica va distingir el millor llibre d'història econòmica publicat a Espanya i Llatinoamèrica en el bienni 2012-2013.

 

Not韈ies relacionades

Totes les not韈ies