El Campus 蛅aca celebra la cloenda del 1er grup d'alumnat participant

IMG20170615_campusitaca2017

Demà, 3 de juliol, tenen lloc a la sala d'actes del Rectorat i a l'auditori de la Facultat de Lletres sengles actes de cloenda del 1er torn d'alumnat participant al Campus Ítaca d'enguany. La iniciativa pretén motivar els adolescents en situació econòmica desfavorable i un bon rendiment acadèmic a continuar els seus estudis.

21/06/2018

Els actes estaran presidits, respectivament, per Margarita Arboix, rectora de la Universitat, i Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Internacionals i de Cultura i durant els mateixos l'alumnat que hi ha participat mostrà els resultats de les seves activitats al llarg de la seva estada al campus.

En total, del 25 de juny al 13 de juliol, la UAB haurà rebut la visita de 395 estudiants de secundària que hauran participat al Campus Ítaca. Aquesta és una iniciativa per motivar els adolescents en situació econòmica desfavorable i un bon rendiment acadèmic a continuar els estudis un cop finalitzin l'etapa obligatòria. Està organitzada per la Fundació Autònoma Solidària amb el finançament de Banco Santander.

Els estudiants realitzen estades al campus de Bellaterra durant les quals participen en activitats lúdiques i educatives que els permeten fer un tast de diferents disciplines acadèmiques i familiaritzar-se amb l'àmbit universitari: realitzen treballs de recerca, fan gimcanes, intervenen en debats, etc.

Hi participen repartits en grups d'uns dotze alumnes i són acompanyats per monitors. Les activitats en què participen estan organitzades per professorat de la UAB. El Campus Ítaca es desenvolupa en dos torns: una part dels participants fan la seva estada a la UAB en el primer torn, del 25 de juny al 3 de juliol, i la resta visita el campus entre els dies 5 i 13 de juliol. Al final de cadascun dels torns, hi ha un acte de cloenda en què els alumnes mostren els resultats de les seves activitats a les seves famílies i professors.

Entre les activitats que realitzen enguany, hi ha algunes novetat, com ara "Houston: tenim un problema!", on es convida els joves a desenvolupar una recerca mitjançant l’activació de la motivació i l'emoció i els seus efectes psicofisiològics. Una altra activitat nova consisteix en treballar en l'elaboració d'una idea de negoci basada en tecnologies digitals. Finalment, també es troben un nou cas per resoldre relacionat la neurociència, en què treballaran les drogues i els seus efectes al cervell.

Més de cinc mil participants

Des de la primera edició, el 2004, més de 5.000 joves han participat al Campus Ítaca. Els joves seleccionats per participar-hi comparteixen un perfil semblant: una situació econòmica familiar complicada que pot propiciar la priorització de l'entrada al mercat laboral per davant de la continuïtat dels estudis, la necessitat de referents adults que promoguin l'accés a l'educació postobligatòria i una actitud positiva vers l'estudi.

D'altra banda, la UAB programa les beques salari Ítaca-Banco Santander, ajuts que tenen com a objectiu que els estudiants puguin accedir a una formació superior independentment dels recursos econòmics del seu entorn familiar. De cara al curs 2018-2019, es convoquen 24 beques salari.

M閟 informaci? Campus 蛅aca