Cimab distribuir?un test dom鑣tic de fertilitat masculina

SwimCount

El Centre d'Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona (CIMAB), spin-off de la UAB, distribuirà a l'Estat espanyol, Portugal i el Marroc el test de qualitat d'esperma de l'empresa danesa SwimCount, que permet fer-ne una primera avaluació a casa.

02/07/2018

El Centre d'Infertilitat Masculina i Anàlisi de Barcelona (CIMAB), empresa creada per investigadors de la UAB, distribuirà SwimCount, un test domèstic que avalua la fertilitat de l'home. A diferència dels primers tests que van sortir al mercat, aquest dispositiu permet mesurar no només la quantitat d'espermatozoides d'una mostra de semen, sinó també la mobilitat progressiva, és a dir, la seva capacitat per moure en línia recta.
 
"Els espermatozoides que mostren una motilitat baixa o que són immòbils no són capaços d'arribar fins a l'òvul per a fecundar, de manera que la motilitat espermàtica és un paràmetre de qualitat del semen fonamental per aconseguir l'embaràs natural. SwimCount és la única prova domèstica que té en compte aquesta variable i que ofereix una fiabilitat superior al 90%", destaca Agustí Garcia, director general de Cimab.
 
El funcionament del test és molt senzill, similar a un test d’embaràs. Només s’ha de dipositar una petita mostra de semen sobre el dispositiu i, passats 30 minuts, el color de la finestra del resultat indica si la quantitat d'espermatozoides mòbils està per sobre o per sota del llindar que indica l'Organització Mundial de la Salut com a esperma normal (5 milions d'espermatozoides mòbils per mil·lilitre).
 
Segons l'OMS, una parella no és infèrtil fins que no transcorren 12 mesos des que intenten aconseguir un embaràs sense èxit. Per això, avui en dia el diagnòstic d’infertilitat es retarda un any des de l'inici de la recerca de l'embaràs. “Aquest sistema permetria diagnosticar abans el problema, i al ser la dona més jove, s’incrementaria l'èxit d'embaràs amb mitjans de reproducció assistida”, explica Agustí Garcia. “L'edat materna és un factor determinant en l’èxit dels tractaments de reproducció assistida, per això el diagnòstic precoç de la infertilitat masculina permetria augmenta les possibilitats d'èxit”.
 
Gràcies a l’acord de Cimab amb SwimCount, aquest test estarà disponible a l’Estat espanyol, Portugal i el Marroc. Cimab distribuirà el producte a través de la seva filial Cimab Iberica, empresa dedicada a la comercialització de productes per tractar la infertilitat masculina.

 

Not韈ies relacionades

Totes les not韈ies